Acnetherapie

Wat is acne?

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem en wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklier. De talgklier zit verstopt en dit heeft een ontsteking tot gevolg. Het komt vaak voor bij een leeftijd tussen de 15 en 25 jaar, maar het kan ook op latere leeftijd ontstaan. Acne is een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en of onderhuidse ontstekingen voorkomen. Daarnaast kan acne littekens veroorzaken welke schaamte en psychische problemen met zich mee kunnen brengen. Het is daarom erg belangrijk acne vroegtijdig aan te pakken.

W photography - www.willemijnbeekman.com -042

Behandeling

Dieptereiniging

Bij de behandeling van acne wordt altijd een dieptereiniging uitgevoerd, hierbij worden de onzuiverheden zoals puistjes en mee-eters verwijderd. Indien nodig wordt een steriele naald gebruikt bij het uit reinigen.

Peelings

In de kliniek wordt gebruik gemaakt van de peelings van Dermaceutic, Theraderm en Renophase. Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten die op verschillende lagen in de huid werken. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt en het huidvernieuwingsproces wordt geactiveerd. De dode huidcellen schilferen af en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Een peeling kan lichte tot zware afschilfering tot stand brengen. Na één behandeling met een peeling is de conditie van de huid verbeterd.

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en indicatie. De behandelingen worden vaak ingepland in een traject van gemiddeld 4 behandelingen met een interval van 2 tot 6 weken.

MeDioStar

Lasertherapie is erg geschikt voor de behandeling van acne. De bacterie die leidt tot acne, de P. acnes, houdt van een zuurstofarme omgeving. Lasertherapie zorgt bij acne voor een zuurstofrijke omgeving, hierdoor wordt de bacterie gedood. Ook bereikt de laserstraal de talgklier, waardoor de inflammatie zal afnemen.

Tijdens de behandeling zijn de laserpulsen voelbaar als warme elastiekjes die tegen de huid worden geschoten. In het behandelde gebied kan een warmtesensatie optreden en indien nodig kan de huid gekoeld worden. Gemiddeld zijn er 3 tot 5 behandelingen nodig met een interval van 2 tot 4 weken.

Tijdens het consult worden de behandelmogelijkheden besproken en vervolgens wordt er een persoonlijk behandelplan op maat gemaakt.

Voor en na foto's

5
4
3

Tarieven

BehandelingPrijs per behandeling
Dieptereiniging en milde peeling  € 110,00
Dieptereiniging en intensieve peeling TCA12  € 185,00
Dieptereiniging en intensieve peeling TCA15  € 190,00
Dieptereiniging en intensieve peeling TCA18  € 200,00
Dieptereiniging en intensieve peeling TCA20  € 205,00
Dieptereiniging, intensieve peeling en lasertherapie  € 250,00
Lasertherapie  € 135,00
NeoGen  € 395,00

 

Vergoeding

De kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Bij een aanvullende verzekering is veelal een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk.

Open chat
💬 Waarmee mogen we u helpen?
Hi, waarmee mogen we u helpen?