Botox fronsrimpels

Drs Kevin Bulgaç Cosmetisch arts KNMG biedt medisch cosmetische behandelingen aan met botox en fillers waarmee een mooie, natuurlijke uitstraling gerealiseerd wordt.

In de loop der jaren krijgen mensen gezichtslijnen, rimpels en volume verlies. Het ontstaan van rimpels is deels genetisch bepaald, maar wordt grotendeels bepaald door andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, roken en voeding.

Scherm­afbeelding 2023-04-08 om 07.49.01

Om zichtbare effecten van huidveroudering te minimaliseren kan een behandeling met botox of filler helpen om esthetische doelen te bereiken.

Consult is vrijblijvend en kosteloos.

Wat houdt de behandeling tegen fronsrimpels In?
Fronsrimpels worden veroorzaakt door de samentrekking van spieren tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels ontstaan door het onbewust samentrekken van de wenkbrauwen. Dit gebeurt wanneer men boos kijkt, tegen de zon in kijkt of bij het sterk concentreren op iets. Niet iedereen krijgt fronsrimpels, erfelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol.

Bij VNTS Klinieken worden fronsrimpels behandeld met Botulinetoxine (Botox). In geval van diepe rimpels wordt soms gekozen voor een combinatie van botox en fillers.

Waarom kiezen voor een Botox behandeling tegen fronsrimpels?
Soms kan iemand als boos of streng worden waargenomen, maar het is ook mogelijk dat je zelfs in rust een duidelijk zichtbare fronsrimpel of groef tussen uw wenkbrauwen ziet. Botox kan de oplossing bieden om uw fronsrimpel te verminderen.

Na een behandeling tegen fronsrimpels ervaren veel mensen een liftend effect op hun wenkbrauwen. Omdat de spieren in het voorhoofd de wenkbrauwen naar beneden trekken, kunnen de wenkbrauwen in sommige gevallen iets omhoog gaan wanneer deze spieren ontspannen. Als u meer lift voor uw wenkbrauwen wilt, is een wenkbrauwlift ook een optie.

Voordelen van een botox behandeling voor fronsrimpels:
- Natuurlijke uitstraling: Bereik een natuurlijke, zachtere uitdrukking die perfect past bij uw gezichtsstructuur.
- Jeugdige gitaliteit: Herstel de jeugdige uitstraling van uw voorhoofd door de spieren te ontspannen en fronsrimpels te verminderen.
- Symmetrie en balans: Corrigeer asymmetrie en herstel een evenwichtige uitstraling van uw wenkbrauwen en voorhoofd.

Een botox fronsrimpel behandeling bij VNTS klinieken stap voor stap:
1. Consult: Tijdens een vrijblijvend eerste consult zal de arts alle aspecten van de behandeling met u bespreken, waaronder uw eventuele voorbereiding, wensen en verwachte resultaten.
2. Voorbereiding op de behandeling: Speciale voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig voor een botox behandeling.
3. De behandeling: De meeste botox behandelingen duren gemiddeld 15 minuten, afhankelijk van het aantal zones en uw wensen. Botox wordt met een zeer klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk.
4. Na de behandeling: Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling en/of hoofdpijn. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 1-2 dagen.
5. Verwachtingen: Het resultaat van een botox behandeling is niet meteen zichtbaar maar meestal pas na 3-7 dagen. Bij een controle afspraak wordt het uiteindelijke definitieve resultaat beoordeeld. Soms is een kleine touch-up nodig. Een gemiddelde botox behandeling houdt 3-6 maanden aan (uitzonderingen daargelaten).

In de kliniek wordt bij botox behandelingen gebruik van botulinetoxine van het merk Azzalure, waarbij de botulinetoxine type A verwijst naar de werkende stof in botox die in de spier wordt geïnjecteerd.

BIG: 09924873101

Consult is vrijblijvend en kosteloos.

Voor en na foto's

28
27
26

Tarieven

BehandelingPrijs per behandeling
Fillers
1 milliliter€ 330,00
2 milliliter€ 550,00
3 milliliter€ 800,00

Consult is vrijblijvend en kosteloos.

Wat kan ik verwachten bij een fronsrimpel botox behandeling?

Voorbereiding op een fronsrimpel botox behandeling:

 1. Speciale voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig voor een botox behandeling. Mocht u ergens vragen over hebben kunt u altijd de arts raadplegen.
 2. De meeste botox behandelingen duren gemiddeld 15 minuten, afhankelijk van het aantal zones en uw wensen. Botox wordt met een zeer klein naaldje geïnjecteerd in de spier.
 3. Direct na de behandeling kan er sprake zijn van lichte roodheid, zwelling en/of hoofdpijn. Deze ongemakken zijn tijdelijk en verdwijnen meestal na 1-2 dagen.
 4. U mag na de behandeling de eerste 2 uur niet gaan liggen en dient overtollig alcohol gebruik te vermijden. In de eerste 48 uur intensief fysiek werk of sproten vermijden. Wacht met blootstellen van de behandelde plek aan intense warmte of extreme kou tot de zwelling verdwenen is. Het is niet nodig om het behandelde gebied te masseren, tenzij specifiek aangegeven door uw arts. Vermijd minimaal de eerste twee weken intensieve massages, peelings, laser- en dergelijke schoonheids- medische behandelingen.

Herstelperiode: Lichte rode vlekjes mag u na enkele uren camoufleren met make-up of crème. Gedurende de eerste paar uur na de behandeling met de geïnjecteerde plek veel bewegen (fronsen/lachen/verbaasd kijken).

Resultaat duur: Het uiteindelijke resultaat is vaak zichtbaar na circa 14 dagen. Dit blijft ca. 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar, afhankelijk van uw levensstijl en de frequentie van de behandeling.

Voorafgaand aan een  botox behandeling tegen fronsrimpels biedt VNTS Klinieken een vrijblijvend en kosteloos consult aan. Tijdens een eerste consult zal de arts alle aspecten van de behandeling met u bespreken, waaronder uw eventuele voorbereiding, wensen en verwachte resultaten.

Veiligheid botox behandeling: Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. In zeldzame gevallen kan een aangrenzende spier krachtvermindering ondervinden. Dit is van tijdelijke aard en kan- indien hinderlijk- behandeld worden. Bijwerkingen afgezien van neveneffecten van de injectie komen nagenoeg niet voor. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de behandelde spier weer volledig.

Mocht u nog vragen hebben of zijn er onduidelijkheden, neem dan vooral contact met ons op.

Consult is vrijblijvend en kosteloos.

Veel gestelde over botox behandeling voor fronsrimpels

 1. Wat zijn fronsrimpels?
  • Fronsrimpels zijn verticale lijnen en plooien die zich tussen de wenkbrauwen vormen. Deze ontstaan door de samentrekking van de spieren in dit gebied.
 1. Wie krijgt fronsrimpels en wat veroorzaakt deze?
  • Fronsrimpels worden veroorzaakt door de samentrekking van spieren tussen de wenkbrauwen. Fronsrimpels ontstaan door het onbewust samentrekken van de wenkbrauwen. Dit gebeurt wanneer men boos kijkt, tegen de zon in kijkt of bij het sterk concentreren op iets. Niet iedereen krijgt fronsrimpels, erfelijkheid speelt hierbij een belangrijke rol.
 1. Hoe kunnen fronsrimpels worden behandeld?
  • Fronsrimpels kunnen effectief worden behandeld met Botulinetoxine (Botox) of in sommige gevallen met een combinatie van botox en een fillers.
 1. Wat doet Botox voor fronsrimpels?
  • Botox ontspant de spier tussen de wenkbrauwen, waardoor de rimpels verminderen. Het kan ook een liftend effect op de wenkbrauwen hebben.
 1. Hoelang duurt een Botox-behandeling tegen fronsrimpels?
  • De meeste botox behandelingen duren gemiddeld 15 minuten, afhankelijk van het aantal zones en uw wensen.
 1. Is de behandeling pijnlijk?
  • Botox wordt met een zeer klein naaldje geïnjecteerd in de spier. De meeste cliënten ervaren dit niet als pijnlijk.
 1. Hoelang zijn de resultaten zichtbaar?
  • Het uiteindelijke resultaat is vaak zichtbaar na circa 14 dagen. Dit blijft ca. 3 tot 6 maanden na de behandeling zichtbaar, afhankelijk van uw levensstijl en de frequentie van de behandeling.
 1. Is er hersteltijd na de behandeling?
  • Over het algemeen is er geen hersteltijd na de behandeling. Lichte rode vlekjes mag u na enkele uren camoufleren met make-up of crème. Gedurende de eerste paar uur na de behandeling met de geïnjecteerde plek veel bewegen (fronsen/lachen/verbaasd kijken).
 1. Zijn de resultaten van een botox behandeling natuurlijk?
  • Ja, de arts houdt rekening met natuurlijke gezichtskenmerken om een onnatuurlijke uitstraling te voorkomen.
 1. Kan ik nog steeds mijn gezichtsuitdrukkingen maken na een botox behandeling?
  • Ja, Botox laat u toe om normale gezichtsuitdrukkingen te maken, maar de spieren die fronsrimpels veroorzaken, zullen minder actief zijn.
 1. Hoe kan ik een afspraak maken voor een behandeling?
  • Dit kan door telefonisch contact op te nemen met VNTS klinieken of het contact formulier op de website in te vullen.
Open chat
💬 Waarmee mogen we u helpen?
Hi, waarmee mogen we u helpen?