HUIDVERBETERING

Huidverbetering

Huidverbeteringsbehandelingen kunnen voor verschillende doeleinden ingezet worden. Denk hierbij aan het verbeteren van de huidstructuur, bij grove poriën, oppervlakkige zonschade en het vochtgehalte.

Behandeling

In de kliniek kunnen huidverbeteringsbehandelingen uitgevoerd worden met medische stikstof plasma, chemische peelings of lasertherapie.

NeoGen Stikstof plasma

Met de NeoGen wordt gewerkt met een combinatie van stikstof en radiofrequentie, waarbij deze combinatie plasma vormt. Afhankelijk van de intensiteit waarop gewerkt wordt, kan het aanbrengen van lokale verdoving wenselijk zijn. Het plasma vormt de juiste omstandigheden voor een voortdurende regeneratie van de huid. De gehele huidarchitectuur wordt met een behandeling verbeterd, want plasma werkt niet op een specifieke target in de huid. Hierdoor kunnen meerdere indicaties worden behandeld tijdens een behandeling. Afhankelijk van de indicatie wordt een aantal behandelingen geadviseerd

Tijdens de behandeling zult u de plasma pulsen horen, kunt u wellicht de huid ruiken en/of het verschroeien van haartjes ervaren. Afhankelijk van de intensiteit is uw huid rood, kan licht gezwollen zijn en voelt branderig en warm aan na de behandeling.

Na iedere behandeling ziet u (afhankelijk van de intensiteit) een aantal dagen tot twee weken schilfers, donkere plekken en ervaart u een droog gevoel van de huid. Na een aantal dagen tot een week beginnen de schilfers eraf te vallen en verschijnt een nieuwe(licht roze) huid. Afhankelijk van de indicatie ziet u na de herstelperiode het eindresultaat.

Chemische peeling

In de kliniek wordt gebruik gemaakt van de peelings van Dermaceutic. Een chemische peeling wordt ook wel chemische exfoliatie genoemd. De peeling bestaat uit verschillende soorten zuren die op verschillende lagen van de huid werken. De chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt en het huidvernieuwingsproces wordt geactiveerd. De dode huidcellen schilferen af en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Een chemische peeling kan lichte tot zware afschilfering tot stand brengen. Na één behandeling met een chemische peeling is de conditie van de huid verbeterd.

Voor de verbetering van de huidstructuur kunnen de volgende chemische peelings ingezet worden:

  • De Milk peel stimuleert en exfolieert de huid voor een diepe hydratatie. Ook reduceert deze acne littekens en oppervlakkig pigment, stimuleert de collageen aanmaak en werkt op fijne lijntjes en rimpels. De peeling bevat 50% glycolzuur, 10% melkzuur en 4% salicylzuur.
  • De Cosmo peel zorgt voor zichtbare verbetering van rimpels, poriestructuur, huidstructuur, versteviging van de huid en hydratatie. Ook verwijderd deze pigment laesies, stimuleert collageen en elastine aanmaak, revitaliseert de huid en verminderd rimpels. De peeling bevat verschillende percentages TCA (12%, 15%, 18% of 20%).

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en indicatie. De behandelingen worden vaak ingepland in een traject van gemiddeld 4 behandelingen, met een interval van 2 tot 6 weken.

MeDioStar

Met lasertherapie is het mogelijk de huid te verjongen en egaler te maken. De laser geeft energie af aan de huid, waardoor een toename van collageen ontstaat. Dit heeft als effect dat de huid voller en steviger zal worden. Ook zullen oppervlakkige verkleuringen, ontstaan als gevolg van bijvoorbeeld leeftijd of zonschade, van de huid verdwijnen. Zo ziet de huid er weer stralend en jeugdig uit na slechts enkele behandelingen.

Tijdens de behandeling zijn de laserpulsen voelbaar als warme elastiekjes die tegen de huid worden geschoten. In het behandelde gebied kan een warmtesensatie optreden en indien nodig kan de huid gekoeld worden. De behandelingen worden geadviseerd in kuurvorm, waarbij 6 behandelingen met een interval van 2 weken zijn gewenst.

Voor en na foto's

Schermafbeelding 2022-05-22 om 16.53.12

Tarieven

Behandeling NeoGenPrijs per behandeling
Resurfacing€375,-
Acne littekensVanaf €375,-
Actieve acne€300,-
Melasma€375,-
Porieverfijning€375,-
Striae€950,-
Behandeling Chemische peelingPrijs per behandeling
Milk peel€100,-
Cosmo peelVanaf €170,-
Behandeling MeDioStar Prijs per behandeling
Tightening€125,-