Littekens

Hoe ontstaat een litteken?

Een litteken kan ontstaan wanneer de huid zich herstelt van een huidbeschadiging, zoals een ongeval, operatie of huidziekte. Hoe groter de huidbeschadiging, hoe langer het genezingsproces kan duren en hoe groter de kans dat het litteken lichamelijke of cosmetische klachten geeft.

Een beschadiging van de huid kan leiden tot een toename of afname van het bindweefsel. Erfelijke factoren, zoals leeftijd en huidskleur kunnen hierop invloed hebben. Naast lichamelijke of cosmetische klachten kunnen littekens ook een vervelende herinnering aan een nare gebeurtenis geven.

Behandeling

In de kliniek worden littekens behandeld worden met medische stikstof plasma.

NeoGen Stikstof Plasma

Met de NeoGen wordt gewerkt met een combinatie van stikstof en radiofrequentie, waarbij deze combinatie plasma vormt. Afhankelijk van de intensiteit waarop gewerkt wordt, kan het aanbrengen van lokale verdoving wenselijk zijn. Het plasma vormt de juiste omstandigheden voor een voortdurende regeneratie van de huid. De gehele huidarchitectuur wordt met een behandeling verbeterd, want plasma werkt niet op een specifieke target in de huid. Hierdoor kunnen meerdere indicaties worden behandeld tijdens een behandeling. Afhankelijk van de indicatie wordt een aantal behandelingen geadviseerd.

Tijdens de behandeling zult u de plasma pulsen horen, kunt u wellicht de huid ruiken en/of het verschroeien van haartjes ervaren. Afhankelijk van de intensiteit is uw huid rood, kan licht gezwollen zijn en voelt branderig en warm aan na de behandeling.

Na iedere behandeling ziet u (afhankelijk van de intensiteit) een aantal dagen tot twee weken schilfers, donkere plekken en ervaart u een droog gevoel van de huid. Na een aantal dagen tot een week beginnen de schilfers eraf te vallen en verschijnt een nieuwe (licht roze) huid. Afhankelijk van de indicatie ziet u na de herstelperiode het eindresultaat.

Voor en na foto's

Schermafbeelding 2022-05-21 om 19.39.06

Tarieven

Behandeling NeoGenPrijs per behandeling
LittekensVanaf €80,-
Striae€520,-

Vergoeding

De kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Bij een aanvullende verzekering is veelal een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk.