onychomycose

Onychomycose (schimmelnagels)

Onychomycose is een aandoening die de teennagel misvormd en soms vernietigd. Geel verkleurde, verdikte en/of brokkelige nagels worden in de volksmond ‘kalknagels’ genoemd, maar eigenlijk is dit een schimmelinfectie van de nagel. In veel gevallen zijn dermatofyten de veroorzaker van schimmelnagels.

De oorzaak ligt bij de dermatofyten die de huid en nagel binnendringen en een infectie veroorzaken. Een infectie begint vaak in één teen en kan zich later uitbreiden naar alle tien de nagels. De eerste symptomen zijn witte of gele plekken of lijnen. Later kunnen bruine en zwarte verkleuringen optreden en de nagelplaat wordt dikker en kan scheuren. Een schimmelnagel met bruine of zwarte verkleuringen kan uiteindelijk leiden tot het eraf vallen van de hele nagelplaat.

Onychomycose

De infectie kan een gevolg zijn van een niet goed behandelde huidschimmelinfectie, verminderde weerstand, warmte, vocht, krappe schoenen of een trauma aan de nagel. Schimmelnagels ontstaan vooral bij slecht groeiende, vochtige en beschadigde nagels.

Behandeling

Voorafgaand aan het behandeltraject is een diagnose door een medisch professional nodig om er zeker van te zijn dat het gaat om een dermatofyten infectie. In dit geval zal de behandeling effectief zijn en kan worden gestart met het behandeltraject tegen schimmelnagels.

Het is belangrijk en noodzakelijk om voorafgaand aan de behandeling de nagels dun te laten vrezen en kort te laten knippen door een (medisch) pedicure. Wanneer de nagel dun gevreesd is kan de warmte van de NeoGen goed doordringen in de nagel, terwijl de huid en nagels intact blijven.

Tijdens de behandeling worden de schimmels door middel van medisch stiktof plasma pulsen verhit en vernietigd. Om een goed resultaat te krijgen is het erg belangrijk om de leefregels op te volgen. De leefregels zal de huidtherapeut uitgebreid met u bespreken.

Het is mogelijk dat deze behandeling meerdere keren herhaald moet worden met tussenpozen van vier weken, totdat er geen teken meer is van de infectie. Het is voorafgaande aan de behandeling niet te voorspellen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn.

De kliniek heeft een samenwerking met een medisch pedicure in IJsselstein die uw nagels kan voorbereiden op de behandeling.

Voor en na foto's

Eerste twee foto's is het resultaat na 2 behandelingen, laatste foto is het resultaat na 4 behandelingen.

2
1
3

Tarieven

BehandelingPrijs per behandeling
NeoGen  € 95,00

Vergoeding

De kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Bij een aanvullende verzekering is veelal een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk.

Open chat
💬 Waarmee mogen wij u helpen?
Hi, waarmee mogen we u helpen?