Pigmentafwijkingen

Pigmentafwijkingen

Pigment is van groot belang voor het uiterlijk en geeft kleur aan de haren, ogen en huid. Daarnaast is pigment ook belangrijk voor de gezondheid. Zo beschermt pigment de huid tegen uv-straling van de zon. De huid maakt door blootstelling aan de zon meer pigment aan, het gevolg is een verkleuring van de huid ter bescherming.

W photography - www.willemijnbeekman.com -032

Bij hyperpigmentatie is sprake van een ophoping van pigment in de huid. Hierdoor ontstaan donkere verkleuringen, welke zich in de loop der jaren ontwikkelen tot pigmentvlekken. Het is een veel voorkomende klacht en kan ontstaan als gevolg van regelmatige blootstelling aan uv-straling, hormoonschommelingen, wondjes en huidveroudering.

Behandeling

In de kliniek kunnen pigmentafwijkingen gemakkelijk en veilig behandeld worden met medische stikstof plasma, chemische peelings of lasertherapie.

NeoGen Stikstof Plasma

Met de NeoGen wordt gewerkt met een combinatie van stikstof en radiofrequentie, wat samen plasma vormt.  Het plasma vormt de juiste omstandigheden voor een voortdurende regeneratie van de huid. De gehele huid architectuur wordt met een behandeling verbeterd, doordat plasma niet werkt op een specifieke target in de huid. Hierdoor kunnen meerdere indicaties worden behandeld in een behandeling. Afhankelijk van de indicatie worden een aantal behandelingen geadviseerd en ziet u na de herstelperiode het eindresultaat.

Peelings

In de kliniek wordt gebruik gemaakt van de peelings van Dermaceutic, Theraderm en Renophase. Een peeling bestaat uit verschillende soorten ingrediënten die op verschillende lagen in de huid werken. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag verweekt en het huidvernieuwingsproces wordt geactiveerd. De dode huidcellen schilferen af en worden vervangen door nieuwe huidcellen. Een peeling kan lichte tot zware afschilfering tot stand brengen. Na één behandeling met een peeling is de conditie van de huid verbeterd.

Voor de verbetering van de pigmentafwijkingen kunnenn de volgende peelings ingezet worden:

Mela peel forte: Epidermaal en oppervlakkig dermaal melasma. De Mela peel forte wordt ingezet bij pigmentafwijkingen, zoals ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma. De peeling bevat een combinatie van de beste pigment remmende en pigment onderdrukkende ingrediënten.

Brightening tranexamine facial: Melasma en gepigmenteerde onregelmatigheden. De brigihtening tanexamine in combinatie met microneedling zorgt voor verheldering en een gelijkmatige teint. Een gezonde doorbloeding, een mooie glans en betere bescherming tegen zonschade.

Mela lightening facial: Melasma. Egaliseert en verhelderd gepigmenteerde onregelmatigheden. Onderdrukt nieuw pigment en stabiliseert pigment in de zomerperiode. Hydrateert en verbeterd de huid.

Ter voorbereiding op uw behandeling start u 2 tot 4 weken voor uw afspraak met de thuisproducten van Dermaceutic. Deze producten helpen het resultaat van de peeling te optimaliseren, door de huid doorlaatbaar te maken. Ook zorgt dit ervoor dat de huid veilig en snel hersteld. Onderstaande producten worden geadviseerd.

  • Dermaceutic Foamer 5/15
  • Dermaceutic Turnover of Lightceutic nachtcrème
  • Dermaceutic Retinol 0.5 of 1.0

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie en indicatie. De behandelingen worden vaak ingepland in een traject van gemiddeld 3 tot 6 behandelingen, met een interval van 4 weken.

MeDioStar

Met lasertherapie kunnen verschillende soorten pigmentvlekken behandeld worden. Het licht van de laser wordt geabsorbeerd door het pigment in de huid en omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat het overtollige pigment wordt vernietigd. Het pigment wordt lichter of verdwijnt volledig.

Gemiddeld zijn 1-4 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken voor het optimale resultaat. Bepaalde factoren, zoals de diepte van het pigment, uw huidtype en zongedrag kunnen invloed hebben op het resultaat. Wanneer in de loop der jaren nieuwe pigmentvlekken ontstaan, kunnen onderhoudsbehandelingen gewenst zijn.

Voor en na foto's

21
20
19

Tarieven

Behandeling NeoGenPrijs per behandeling
Melasma€ 520,00
Lentigo’s€ 520,00
Egaliseren van de teintVanaf € 395,00
Behandeling MeDioStar
Whitening vanaf€ 135,00
Enkele pigment plek€ 80,00
Behandeling peeling
Mela peel forte€ 215,00
Brightening tranexamine facialVanaf € 199,00
Mela lightening facial€ 199,00
Open chat
💬 Waarmee mogen we u helpen?
Hi, waarmee mogen we u helpen?