Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen

Vaatafwijkingen komen vooral voor in het gelaat en op de benen. Roodheid in het gezicht is een normaal verschijnsel bij inspanning of door emoties. De huid kleurt rood door de warmte en een verhoogde doorbloeding als gevolg van verwijding van de bloedvaten. Blijvende roodheid wordt vaak gezien als een onderdeel van vaatafwijkingen, een ontstekingsreactie of overmatige blootstelling aan de zon.

Beenvaten zijn verwijde bloedvaten en hebben een rode, paarse of blauwe kleur. Vermoeide of gevoelige benen kunnen gepaard gaan met verwijde beenvaten.

W photography - www.willemijnbeekman.com-170

Behandeling

In de kliniek behandelen wij vaatafwijkingen middels lasertherapie met de MeDioStar laser. De laser heeft een golflengte van 940 nanometer.

De laser geeft een lichtstraal af aan de vaatjes. De lichtstraal wordt door het bloed in de vaatjes geabsorbeerd en omgezet in warmte. Hierdoor ontstaat een stolling van eiwitten in de vaatwand, met als gevolg dat de vaatjes zich vernauwen. Het vat is beschadigd en wordt door het lichaam opgeruimd.

Gemiddeld zijn 2 tot 4 behandelingen nodig met een interval van 4 tot 6 weken. In de loop der jaren kunnen nieuwe vaatjes ontstaan, hiervoor kunnen onderhoudsbehandelingen gewenst zijn.

Voor en na foto's

25
23
24
22

Tarieven

BehandelingPrijs per behandeling
Besenreiser varices€180,- per 15 minuten
Couperose€135,-
Spider neaviVanaf €80,-
Venous lake€80,-
Cherry angiomaVanaf €80,-

Vergoeding

De kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en het Kwaliteitsregister Paramedici (KP). Bij een aanvullende verzekering is veelal een vergoeding vanuit de zorgverzekeraar mogelijk.

Open chat
💬 Waarmee mogen we u helpen?
Hi, waarmee mogen we u helpen?